Zomercheck auto 

In de zomer trekken we er met z’n allen vaak graag op uit met de auto. Denk aan een tripje naar het strand of zelfs een autovakantie. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de auto in een goede staat verkeert. Vandaar dat veel auto-eigenaren voor een zomercheck kiezen.

Wat is een zomercheck auto?

Bij een zomercheck van de auto worden alle essentiële zaken nagelopen. Daarbij wordt er ook specifiek gelet op bepaalde onderdelen van de auto die juist in de zomer erg belangrijk zijn. Al met al betekent dit dus dat bijvoorbeeld de volgende onderdelen van de auto worden gecontroleerd:

 • Bandenspanning
 • Oliepeil
 • Airconditioning
 • Remmen
 • Ruitenwissers
 • Verlichting

Na een zomercheck van de auto weet je dus zeker dat je met een gerust hart gebruik kunt maken van de meest essentiële onderdelen van de auto. De zaken die vooral in de zomer erg goed geregeld moeten zijn.

Voordelen zomercheck auto

Het is niet voor niks dat steeds meer mensen de zomercheck even meepakken voordat ze de zomervakantie ingaan. In potentie gaat dit je een hoop onnodige problemen schelen. Hou bijvoorbeeld rekening met voordelen als:

  • Voorkomen hoge reparatiekosten buitenland: Het buitenland staat erom bekend dat ze er vaak hogere prijzen vragen voor het repareren van de auto. Denk aan hoge reparatiekosten voor het vervangen van de remmen of het bijvullen van de koelvloeistof in de airco. Voorkom dit soort hoge, onverwachtse reparatiekosten door in Nederland alvast alles na te laten lopen. Een vakantie is vaak al duur genoeg. Daar hoeven geen onnodige kosten meer bij te komen.
  • Verbeterde gemoedsrust: Voor veel mensen leidt een zomercheck tot een verbeterde gemoedsrust. Het geeft een fijn gevoel wanneer je zeker weet dat de essentiële onderdelen van de auto nagelopen zijn. En waar nodig zelfs vervangen. Er gaat niets boven zorgeloos op vakantie gaan. Of boven een dagje naar het strand met het gezin, vrienden of familie. Onverwachtse pech kunnen we missen als kiespijn.
  • Optimale veiligheid: Al met al is de veiligheid misschien nog wel het belangrijkst. In de zomer rijden we vaak veel kilometers met de auto. Zeker als je ook echt op autovakantie gaat. Je moet er dan niet aan denken dat de remmen niet meer werken. Of dat de airconditioning er bij hoge temperaturen plotseling mee stopt.

Al deze voordelen zelf ervaren? Doe dan nu een zomercheck bij Automeister. We helpen je graag verder om je op een goede manier door de zomer heen te begeleiden!