WEES OP TIJD

APK Keuring Obdam

APK keuringen zijn in Nederland periodiek verplicht. Het is dan ook een term die de meeste mensen weleens voorbij hebben horen komen.

Het is uiterst belangrijk dat je precies op de hoogte bent van wanneer en hoe vaak een APK keuring nodig is. Dit is vooral uit veiligheidsoverwegingen. Je wilt namelijk niet dat je auto onveilig is zonder dat je het zelf weet. En dat je vervolgens een ongeluk krijgt of met pech langs de weg staat. Daar komt nog eens bij dat het ook een boete oplevert wanneer je er niet op tijd bij bent. Je krijgt hier een dubbele boete voor als je op de weg wordt aangehouden. Eentje voor het de weg opgaan met een ongekeurde auto. En eentje voor het laten verlopen van de vervaldatum van de APK keuring.

Wanneer APK keuring laten doen?

Wanneer je de APK keuring moet laten doen, is sterk afhankelijk van de auto die je hebt. Dit is onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Benzineauto of elektrische auto met bouwjaar > 1 januari 2005: Eerste APK keuring als auto 4 jaar oud is. Daarna bij 6 jaar en 8 jaar. Vanaf het 9e jaar moet de APK keuring ieder jaar worden uitgevoerd.
  • Dieselauto of LPG-auto: Eerste APK keuring als auto 3 jaar oud is. Daarna ieder jaar.
  • Benzineauto of elektrische auto met bouwjaar < 1 janurai 2005: Eerste APK keuring als auto 3 jaar oud is. Daarnaar ieder jaar.
  • 30 jaar oude auto of ouder: Om het jaar een APK keuring.
  • Auto met bouwjaar < 1 januari 1960: Geen APK keuring meer nodig.

Wanneer het niet de eerste keer is dat je een APK keuring gaat laten doen, kun je op de website van het RDW bekijken wat je voertuiggegevens zijn. Hier staat een datum bij vermeld, die aangeeft wanneer je uiterlijk weer een APK keuring moet laten doen. Hoe vaak een APK keuring nodig is, is hier dus perfect op af te lezen. Bovendien sturen ze je 6 weken daarvoor nog een herinnering ook.

Is het dus weer tijd voor een APK keuring? Plan deze dan direct in bij Automeister. Voorkom een boete en wees er op tijd bij!