WEES OP TIJD

APK Keuring Obdam

APK keuringen zijn in Nederland periodiek verplicht. Het is dan ook een term die de meeste mensen weleens voorbij hebben horen komen.

De Algemene Periodieke Keuring is op een gegeven moment door de overheid ingevoerd. Ieder jaar moet je met je auto bij een garage langs voor deze check. Hierbij wordt er op de volgende onderdelen gecontroleerd:

  • Verkeersveiligheid: Een auto die allerlei mankementen vertoont, is in de basis natuurlijk nooit helemaal verkeersveilig. Er bestaat dan een kans dat een dergelijk mankement leidt tot bijvoorbeeld een ongeluk. Het doel van de APK is om dit soort problemen tijdig te tackelen. Bij een APK keuring is het namelijk goed mogelijk dat de garage erachter komt dat een onderdeel tegen een defect aan zit. Dit onderdeel wordt dan direct vervangen of gerepareerd, nog voordat het überhaupt tot een gevaarlijke situatie kan leiden.
  • Registratie: Ook de registratie is een belangrijk onderdeel van de APK keuring. In de garage wordt dan gekeken naar zaken als de kilometerstand, het gebruikte brandstof en het voertuigbewijs. Deze zaken moeten allemaal op orde zijn om door de APK keuring te komen. Vaak is dit ook wel het geval. Zeker wanneer je er vooraf alvast bij stilstaat dat je bijvoorbeeld het voertuigbewijs bij je hebt.
  • Milieunormen: Als laatste komen ook de milieunormen aan bod. Zeker in de tijd waarin we nu leven, krijgen milieueisen meer en meer aandacht. Bij de APK keuring wordt hier dan ook goed naar gekeken. Is de uitstoot van uitlaatgassen niet disproportioneel hoog? En zowel, wat kan er dan aan gedaan worden?

De APK keuring is daarmee een relatief overzichtelijke keuring. Je weet precies waar je aan toe bent.

 

Tips voor APK keuring

Wanneer het op de APK keuring aankomt, zijn er een aantal tips waar je rekening mee dient te houden. Dit om jezelf een hoop tijd en onnodige kosten te besparen. Qua tips moet je dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Doe de APK keuring op tijd: Als je te laat bent met je APK keuring, krijg je een boete. De eerste tip luidt dan ook vanzelfsprekend om je APK keuring op tijd uit te laten voeren. Niemand zit te wachten op een onnodige boete. De meesten van ons kunnen dit geld goed gebruiken voor andere zaken. Check de uiterste datum van je APK keuring op het keuringsrapport van een jaar eerder. Daarnaast ontvang je ook nog een automatische herinnering van het RDW. Plan een APK keuring altijd meteen in wanneer je deze ontvangt. Je voorkomt dan dat je het weer vergeet en het ineens te laat is.
  • Neem het kentekenbewijs mee: Het is belangrijk dat je ook je kentekenbewijs meeneemt naar de APK keuring. In principe hebben de meeste mensen deze sowieso wel altijd bij zich. Bijvoorbeeld in de portemonnee, samen met het rijbewijs. Maar ga hier nooit zomaar vanuit. Check het even voordat je langskomt voor een APK keuring. Het is namelijk wel echt nodig om je kentekenbewijs bij de hand te hebben.
  • Bewaar keuringsrapport in auto: Daarnaast is het zaak om je keuringsrapport in de auto te bewaren. Deze ontvang je wanneer de APK keuring ten einde is. Het is verplicht om dit altijd bij je te hebben wanneer je je op de weg bevindt. Ook hiermee voorkom je dus weer onnodige boetes. Leg dit keuringsrapport bijvoorbeeld standaard in het dashboardkastje. Je kunt dan altijd even checken of het alweer bijna tijd is voor de volgende APK keuring.
  • Kies meteen voor een kleine beurt: Veel mensen combineren de APK keuring met een kleine beurt. Het is simpelweg handig om de auto meteen na te laten lopen wanneer je toch bij de garage bent. Dit scheelt je weer een extra tripje in de nabije toekomst. Bij een kleine beurt loopt Automeister de belangrijkste onderdelen voor je langs. Zo is de auto niet alleen veilig, maar rijdt deze ook als een zonnetje.

APK keuring in Obdam en Hoorn bij Automeister

Is het dus alweer bijna zover? Moet je binnenkort weer bij een garage langs om de APK keuring van dit jaar te laten uitvoeren? Dan verwelkomen we je bij deze met open armen. Bij Automeister voeren we al sinds jaar en dag APK keuringen uit. We weten dus als geen ander waar op gelet dient te worden en hoe je zo snel mogelijk door de keuring heen komt. Mocht uit de keuring nu blijken dat er het een en ander gerepareerd dient te worden, dan staan we direct voor je klaar.
We doen er bij Automeister alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bovendien ontvang je vooraf altijd eerst een prijsopgave, zodat je precies weet met welke kosten je te maken krijgt. Door de combinatie van een persoonlijke dienstverlening en verregaande kennis over auto-onderdelen, zijn we ervan overtuigd dat je weer tevreden naar huis gaat.