Auto Kleine beurt 

Naast de grote beurt voor de auto speelt ook de kleine beurt een belangrijke rol in de levensduur van een voertuig. De kleine beurt wisselt zich eigenlijk af met de grote beurt. Om de zoveel tijd moet je voor een van beiden bij de garage langs. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt de kleine beurt nu zo’n belangrijk onderdeel van het eigenaarschap van een auto? Bij deze krijg je een antwoord op alle vragen omtrent de kleine beurt van een auto.

Wat gebeurt er bij een kleine beurt auto?

Bij een kleine beurt voor de auto is er sprake van een controle. Je moet het zien als een kleine auto onderhoudsbeurt, waarbij men in de garage op zoek gaat naar gebreken. Hierbij wordt er specifiek de focus gelegd op de belangrijkste slijtagepunten in de auto. Het gaat dus om de onderdelen die het snelst achteruitgaan.
In de garage loopt men deze onderdelen langs en zorgt men ervoor dat ze weer gesmeerd lopen. Soms is het nodig om wat te veranderen in de afstelling, terwijl er andere keren wat meer moet gebeuren. Daar waar er schade wordt ontdekt, is het uiteraard zaak om deze direct te herstellen. Het laatste wat je wilt, is dat bepaalde onderdelen alleen nog maar verder verslechteren. Dit vergroot de problemen op de lange termijn.

Wanneer is het tijd voor een kleine beurt?

Een kleine beurt is dus essentieel voor de veiligheid van je auto. Het is daarom erg belangrijk dat je in de gaten houdt om vaak genoeg voor een kleine beurt bij de garage langs te gaan. Echter is het niet altijd even makkelijk om in te schatten wanneer je moet gaan. Er zijn namelijk een aantal factoren die hierbij een rol spelen. Voorbeelden van deze factoren zijn:

  • Hoeveel kilometers je rijdt: Het aantal kilometers dat je rijdt, speelt een grote rol. Dit is ook redelijk logisch wanneer je erover nadenkt. Je wilt namelijk wel dat je auto te allen tijden helemaal in orde is. En hoe vaker je rijdt, hoe groter de kans op gebreken. Meer kilometers staat namelijk gelijk aan meer slijtage. Op een hoop verschillende onderdelen. Wanneer je dus vaak met de auto onderweg bent, moet je waarschijnlijk ook sneller dan een ander langs voor een kleine beurt.
  • Het merk van je auto: Daarnaast is ook het merk van je auto van groot belang. Het ene merk bestaat namelijk uit onderdelen van een hogere kwaliteit dan dat bij een ander merk het geval is. Daardoor is het goed mogelijk dat je bij hetzelfde aantal gereden kilometers toch meer gebreken aan de auto hebt dan bij een andere auto. Schat daarom voor jezelf in of jouw auto van een zeer betrouwbaar merk is.
  • Hoe oud je auto is: Verder moet je ook kijken naar de leeftijd van je auto. Is je auto intussen al een flink aantal jaren oud? Dan betekent dat dat de meeste onderdelen ook flink oud beginnen te worden. De kans op gebreken neemt dan sterk toe. Hoe ouder de auto, hoe vaker je voor een kleine beurt langs moet. Vooral als je er zeker van wilt zijn dat je auto het niet ineens begeeft.

Al met al geven we je echter toch graag een indicatie van wanneer je nu langs moet bij de garage voor een kleine beurt. Gemiddeld genomen is het namelijk zo dat je rekening kunt houden met een bepaalde vaste regel. Deze is als volgt:
Geef je auto een kleine beurt na 15.000 gereden kilometers of na 1 jaar sinds de laatste beurt.
Mocht je binnen een jaar dus meer dan 15.000 kilometer rijden, dan ga je vaker dan 1x per 365 dagen langs.

Voordelen kleine auto onderhoudsbeurt

Om frequent bij de garage langs te gaan voor een kleine beurt, moet je er natuurlijk wel van overtuigd zijn dat hier een aantal voordelen aan hangen. Dit motiveert je om de juiste keuze te maken. Vandaar dat we hier enkele belangrijke voordelen van een kleine auto onderhoudsbeurt onder de loep nemen:

  • Waarborgen veiligheid: Veilig over de weg rijden, is het belangrijkste wat er is. Uiteindelijk wil niemand onnodig in de problemen geraken door gebrekkige onderdelen van de auto. En dat is wel het geval wanneer je niet tijdig voor de kleine beurt langsgaat. Zoals gezegd slijten sommige onderdelen snel. Versleten remschijven leiden bijvoorbeeld al snel tot gevaarlijke situaties op de weg.
  • Voorkomen grotere kostenpost: Daarnaast is het ook puur een financiële logische kwestie om geregeld voor een kleine beurt langs te gaan. Door namelijk op tijd in te grijpen bij bepaalde gebreken, voorkom je dat deze gebreken uitgroeien tot een enorme kostenpost. In een vroeger stadium is het namelijk niet zo duur om een bepaald onderdeel van de auto te vervangen of herstellen. De schade kan aardig oplopen wanneer je er te lang niets aan doet.
  • Waardeverhoging auto: Verder is het ook belangrijk om te noemen dat een kleine beurt zorgt voor een waardeverhoging van de auto. Doordat zowel kleine als grote beurten worden bijgehouden, weet een eventuele nieuwe eigenaar dat de auto recent nog gecheckt is. Hierdoor is de kans op gebreken zeer klein en neemt de waarde van de auto significant toe. Een mooie bijkomstigheid mocht je er aan denken om de auto in de nabije toekomst te verkopen.

 

Kosten kleine beurt bij Automeister

Als laatste wil je uiteraard graag weten wat de kosten zijn die bij een kleine auto onderhoudsbeurt bij Automeister horen. Daarbij geven we graag direct aan dat het lastig is om de precieze kosten van een kleine beurt vooraf vast te stellen. Dit omdat het niet vooraf mogelijk is om te zeggen hoeveel potentiële reparaties er aan de auto gedaan moeten worden .
Wel geven we je graag een indicatie vooraf. Je kunt er dan ongeveer rekening mee houden wat je kwijt gaat zijn aan een kleine beurt bij Automeister. Over het algemeen komen de totale kosten namelijk neer op een bedrag tussen de €100 en €150. Afhankelijk van de totale reparatiebehoeften zit dit dichter bij de lage of dichter bij de hoge kant van de schatting.