Auto overschrijven

Als je een nieuwe auto hebt gekocht of juist van plan bent je auto te verkopen, dien je deze over te schrijven. Bij een RDW erkend bedrijf of Kentekenloket kun je dit eenvoudig en snel regelen. Met meer dan 750 RDW erkende bedrijven verspreid over heel Nederland is er altijd wel één bij je in de buurt. Zo Kun je hiervoor ook terecht bij Automeister!

Waarom een auto laten overschrijven?

Als de auto van eigenaar verandert, is het verplicht om de auto over te schrijven. Dit geldt voor elke soort autoverkoop, bijvoorbeeld bij aankoop van een nieuwe- of tweedehandsauto. Zolang het kenteken op naam van de vorige eigenaar staat, is de auto officieel niet van jou en kun je ook geen verzekering voor de auto afsluiten. Door middel van de auto te laten overschrijven op de nieuwe eigenaar zijn naam, is de auto officieel eigendom van de nieuwe eigenaar en kan deze ook een autoverzekering afsluiten.

Als je een auto hebt gekocht bij een autodealer, regelt deze in de meeste gevallen de overschrijving voor je. Als je een auto hebt gekocht bij een particuliere verkoper, bijvoorbeeld via Marktplaats, dien je deze overschrijving zelf te regelen. Hierbij kunnen wij je natuurlijk helpen!

Hoe kan ik een auto laten overschrijven?

Wij van Automeister kunnen de overschrijving van je auto gemakkelijk en snel laten verlopen! Wij zijn een bij de RDW erkend bedrijf en mogen daarom ook auto’s tenaamstellen. Zelf verkopen wij ook occasions en daarom is het extra handig dat we deze ook zelf kunnen overschrijven. Neem gerust eens een kijkje in ons assortiment!

Voor het overschrijven van een auto dien je 18 jaar of ouder te zijn en in Nederland woonachtig te zijn.

Wat heb je nodig voor de overschrijving:

  • Geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort)
  • Tenaamstellingscode deel 1 en 2 (mocht je deze niet meer hebben, kunnen wij een nieuwe tenaamstellingscode voor je aanvragen)
  • Kentekenkaart of papieren kentekenbewijs

Wat gebeurd er na de overschrijving?

Als de auto is overgeschreven, ontvang je de volgende documenten:

  • Vrijwarringsbewijs (deze is voor de verkoper)
  • Eerste deel van de tenaamstellingscode
  • Tweede deel van de tenaamstellingscode (ontvang je thuis)
  • Kentekencard (ontvang je thuis)

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het overschrijven van je auto zijn overal in Nederland hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je een tenaamstelling doet via de RDW of een kentekenloket. De kosten hiervoor bedraagt € 12,50.