APK regelgeving en eisen voor je auto

De APK regelgeving en de daarbij behorende APK eisen zijn zeer streng. Dit is ook logisch wanneer je denkt aan het potentiële gevaar dat altijd op de weg loert. Het laatste wat je wilt, is dat een bepaald defect in de auto een ongeluk veroorzaakt. Dit probeert de Nederlandse overheid te voorkomen door de APK regelgeving aan de strenge kant te maken. Al wanneer je auto een jaar of 3 a 4 oud is, moet je vrij snel ieder jaar of om het jaar langskomen voor een APK keuring. Hoe ouder auto’s namelijk worden, hoe groter de kans op gebreken ook wordt.

Op het moment dat je auto dan niet aan de vastgestelde APK eisen voldoet, mag je ook niet verder rijden totdat dit wel het geval is. Dit kan betekenen dat er een of meerdere reparaties aan te pas moeten komen. Bij Automeister zorgen we ervoor dat deze reparaties dan ook direct worden doorgevoerd. Zo voldoet je auto binnen de kortste keren weer aan de vastgestelde APK eisen.

Hoe worden APK eisen vastgesteld?

De APK eisen worden op drie verschillende punten vastgesteld. Dit betreft de volgende:

  • Milieunormen
  • Verkeersveiligheid
  • Registratie

Per onderdeel wordt er gekeken naar een aantal APK eisen. Tezamen vormen deze een totaalbeeld van de staat van de auto. Wat je daarbij vaak ziet, is dat men ervoor kiest om dit aan te vullen met een kleine of een grote beurt. Als aanvulling op de APK regelgeving geeft dit een auto meer dan genoeg controle om minstens een jaar probleemloos over de weg te rijden.

Aan de APK regelgeving voldoen bij Automeister

Bij Automeister zijn we al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het uitvoeren van een APK keuring. Op het moment dat je dus aan de APK regelgeving wil voldoen, zit je bij ons helemaal goed. De APK eisen worden nagelopen en waar nodig worden er reparaties uitgevoerd. Altijd geven we daarbij vooraf aan wat de mogelijke kosten gaan zijn. Voor meer informatie over de regelgeving of het inplannen van een afspraak, kun je uiteraard contact met ons opnemen.