Auto importeren 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren. Bijvoorbeeld uit een populair autoland als Duitsland. Echter is het voor veel mensen nog steeds niet helemaal duidelijk waarom dit het geval is. Want waarom importeren ze dan auto’s? En wat zijn hier de voordelen van?

Wat houdt een auto importeren in?

Met een auto importeren wordt gedoeld op het kopen van een auto uit het buitenland. Zoals gezegd is Duitsland hiervoor een zeer populaire optie. Je koopt een auto uit dit land en vervolgens wordt deze naar Nederland vervoerd. Er is dan dus sprake van import. Zo omzeil je een directe aankoop bij Nederlandse garages of autobedrijven en kies je rechtstreeks voor een auto uit het buitenland.
Een import auto kopen gebeurt natuurlijk niet zomaar steeds vaker. Hier zijn enkele specifieke voordelen aan verbonden. Men is om de een of andere reden toch niet helemaal tevreden over het aanbod in eigen land. Het zijn deze voordelen die dan een steeds meer overtuigende werking hebben.

Voordelen import auto kopen

Wanneer we het hebben over voordelen van een import auto kopen, dan zijn er een aantal die er bovenuit springen. Een grote groep eigenaren van een import auto geven aan dat deze punten voor hen doorslaggevend waren. Enkele voorbeelden van deze voordelen zijn:

  • Lage kosten auto importeren: Laten we niet om de hete brij heen draaien. In de basis is voor veel mensen de prijs van een auto van doorslaggevend belang. Het is dan ook simpelweg een feit dat de kosten van een auto importeren vaak laag zijn. Dit spreekt mensen direct aan. Gezien vooral Duitse auto’s vaak erg betrouwbaar zijn, krijg je daarmee echt waar voor je geld. Lage kosten maken het importeren van een auto pas echt leuk.
  • Ruim aanbod: Verder houden we natuurlijk allemaal van een zeer uitgebreid aanbod. De mogelijkheden nemen enorm toe wanneer je voor import vanuit het buitenland kiest. Je hoeft je dan namelijk niet meer alleen aan de beschikbare auto’s op de Nederlandse markt te houden. In plaats daarvan heb je een vrije keuze. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde favoriet type auto? Of kies je graag voor een speciaal merk waar in Nederland niet veel van verkocht wordt? Dan is een auto importeren zeker een keuze om te overwegen.
  • Zeer goed onderhouden: Daarnaast is er bij sommige landen sprake van een zeer goed onderhoud van de auto’s. Duitsland is hier een mooi voorbeeld van. Duitse auto’s staan niet voor niets zo bekend als enorm betrouwbaar. Duitsers steken veel tijd en moeite in het produceren van veilige auto’s. Auto’s die gemiddeld genomen minder onderhoud vergen dan auto’s van merken uit de meeste andere landen. Een import auto kopen levert dan ook het voordeel op dat je mogelijk minder onderhoud hoeft te doen. Dit scheelt dan weer extra in de kosten, naast de lagere aankoopprijs.
  • Garantie in Europa: Bovendien is er bij de meeste merken sprake van merkgarantie. Wanneer je een auto koopt die nog steeds garantie heeft, kun je daarmee gewoon in Nederland naar de dealer. Het maakt dan dus niet uit dat je de auto zelf uit het buitenland hebt gehaald. Door heel Europa is deze garantie dan geldig. Hierdoor heb je dus nog minder zorgen bij het importeren van de auto. Je weet in je achterhoofd dat je bij problemen altijd met de merkgarantie naar de dichtstbijzijnde dealer kunt.

Het is een optelsom van deze voordelen die een import auto momenteel zo aantrekkelijk maakt. Het komt verder namelijk niet vaak voor dat je voor een lagere prijs een auto krijgt, die ook nog eens beter onderhouden is dan de meeste binnenlandse alternatieven. Er ontstaat als het ware een win-winsituatie. Vandaar dat we bij Automeister ook graag de moeite nemen om je te helpen bij het invoeren van een auto uit het buitenland.

Auto invoeren via Automeister

Ben je dus benieuwd naar de mogelijkheden die een auto invoeren te bieden heeft? En wil je het liefst ook zelf gebruikmaken van de bovenstaande voordelen? Laat Automeister je dan helpen bij het vinden van een geschikte importauto!
Voor je het weet, rij je rond in je volledig zelf geïmporteerde auto. Gezien de prijs vaak aan de lage kant is en er geen extra onderhoud benodigd is, gaat het zeer waarschijnlijk voor een hoge mate van tevredenheid zorgen. Bekijk de opties die er op dit moment zijn en bespaar jezelf onverwachtse kosten.
Bij Automeister zijn we intussen gespecialiseerd in de import van auto’s. We hebben een groot aantal mensen geholpen aan precies die auto waar ze naar op zoek waren. En dat alles voor een superscherpe prijs. Iets waar uiteindelijk ieder persoon erg blij van wordt. Wacht niet langer dan nodig is en kom direct in actie om de perfecte auto te vinden!