Banden wisselen Obdam 

Autobanden wisselen is essentieel als je te allen tijden op een veilige manier op de weg wilt blijven rijden. Vooral onder bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden is dit flink van toepassing. Veel mensen kiezen er daarom voor om geregeld de banden onder hun voertuig te wisselen.

Nieuwe banden v.a. €65 

Banden vervangen v.a. €65 per band, afhankelijk van model en type. Vervangen door nieuwe banden inclusief montage en balanceren. Tweedehands banden met goed profiel is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor advies en bestellen van banden.

banden-wisselen

Banden wisselen v.a. €16 

Banden laten wisselen, door een eigen set of bestelde banden. De prijs is inclusief montage en balanceren. Heb je al een setje banden liggen? Dan kun je langs komen zonder afspraak op werkdagen tussen 10 uur en 16 uur .

banden wisselen

Wanneer?

Op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur kun je zonder afspraak banden wisselen. Wanneer je de banden bij ons heb besteld of zelf mee brengt.

Locatie?

Ons adres: Poel 2, 1713 GL, Obdam

Wachtijd?

De wachttijd voor het banden wisselen is gemiddeld 25 min.

Bel ons

085 0654 115

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem contact met ons op.

Waarom is autobanden wisselen belangrijk?

Op het moment dat je je auto gebruikt, slijten je banden. Ook bij normaal rijgedrag worden deze beetje bij beetje wat dunner. En daar zitten enkele gevolgen aan. Zo zorgen banden bijvoorbeeld voor grip op de weg. In principe is dit niet iets wat je direct heel goed voelt. Dat komt vaak pas wanneer de grip ineens deels ontbreekt. Een mooi voorbeeld hiervan is bij hevige regenval. Een glad wegdek heeft minder grip, waardoor de auto mogelijk begint te glijden. Hierdoor verlies je voor een deel controle over de auto.
Een spekglad wegdek is een voorbeeld van een extreem geval. Maar in mindere mate zorgt deze slijtage dagelijks voor minder grip. Wanneer je jarenlang op dezelfde autobanden rondrijdt, is de grip redelijk significant afgenomen. Vooral in de winter is het dan wel zaak om hierbij stil te staan. Wanneer je onverwachts moet remmen, komt deze verminderde grip ineens sterk naar voren. Helaas is het dan vaak al te laat.

 

Wanneer moet je je banden wisselen?

Banden hebben een bepaalde profieldiepte. Over het algemeen bevindt deze zich tussen de 6 en de 7 millimeter. Aan de profieldiepte is af te zien in hoeverre een band versleten is. Op het moment dat deze onder de 1,6 millimeter zou komen, mag je wettelijk gezien niet eens meer met je auto rijden. De grip is dan zodanig afgenomen dat het in potentie gevaarlijke situaties oplevert.
Vandaar ook dat het advies is om ruim voor deze grens al je banden te wisselen. Het is aan te raden om 2 millimeter daarbij als absolute minimum te zien. Je houdt dan een veilige marge tot aan die eerdergenoemde 1,6 millimeter. Zo verkleint het de kans op een boete, maar verzeker je ook je eigen veiligheid. En dat is uiteindelijk misschien nog wel het belangrijkst.
Bij Automeister staan we altijd voor je klaar om de profieldiepte van je autobanden te testen. Op het moment dat je dus denkt dat je tegen deze grens aanzit, mag je gerust bij ons langskomen. We lopen het dan nog even voor je na en kijken of we de banden direct kunnen verwisselen. Zo voorkomen we onveilige situaties en sturen we je weer met maximale grip de weg op.

Autobanden wisselen in zomer en winter

Niet iedereen weet dit, maar er bestaat zoiets als zomerbanden en winterbanden. In beide seizoenen is er namelijk sprake van unieke omstandigheden. In de winter is het vaak kouder en gladder. Dit vraagt iets anders van de banden dan wanneer het overwegend warm en droog is. Vandaar dat veel mensen wisselen tussen zomer- en winterbanden.
Winterbanden hebben een stuk meer grip op de weg. Het verkort je remweg aanzienlijk, doordat de kans dat je wegglijdt bij een glad wegdek significant afneemt. Echter is het niet handig om deze er ook in de zomer onder te laten zitten. In de zomer zorgt de sterk verhoogde grip er namelijk voor dat de auto lastiger vooruit te krijgen is. Je rijdt dan een stuk minder zuinig. Het is dus zaak om op tijd van autobanden te wisselen voor de verschillende seizoenen.

Voordelen banden wisselen

Om je te overtuigen je banden tijdig te wisselen, zetten we graag de voordelen nog een keer voor je op een rijtje:

  • Verhoogde veiligheid: De verhoogde veiligheid staat vaak met stip op één. Iedereen voelt zich op de weg het liefst zo veilig mogelijk. Hoe hoger de profieldiepte van de banden, hoe veiliger het rijden is. Door banden tijdig te wisselen, heb je maximale grip. Ook bij wisselende omstandigheden. Je merkt dit al snel doordat de auto makkelijker tot stilstand komt. Bij een lage profieldiepte begint de auto meer te glijden wanneer je af probeert te remmen.
  • Minder kans op schade: Een logisch gevolg is dan dat banden wisselen ook leidt tot minder kans op schade. Aangezien je de auto beter onder controle hebt, is het minder aannemelijk dat je ergens tegenaan rijdt. Bij hele lage profieldieptes is het bijvoorbeeld niet vreemd dat je heel zacht doorglijdt op een nat wegdek. Je tikt dan onverhoopt tegen een voorganger aan die voor het stoplicht stilstaat. Zo heb je op een hele onhandige manier ineens schade. En dan kun je nog voor de kosten opdraaien ook.
  • Verbeterd rijcomfort: Al met al gaat het wisselen van je autobanden ervoor zorgen dat je rijcomfort verbeterd. Het is een stuk fijner rijden wanneer je de totale controle over je auto hebt. En met versleten banden is dit nooit te garanderen. Denk bijvoorbeeld eens aan een glad wegdek in de winter. Wanneer het heeft geregend en vervolgens begon te vriezen. Als je dan probeert te remmen, glijdt de auto gewoon door. Met nieuwe banden of winterbanden heb je dit probleem een stuk minder. Je rijdt dan een stuk makkelijker. Erg fijn wanneer je jezelf graag voorziet van het hoogst mogelijke rijcomfort.

 

Banden wisselen bij Automeister

Bij Automeister maakt banden wisselen al sinds jaar en dag deel uit van ons takenpakket. Wij helpen onze klanten graag verder aan een sterk verbeterde verkeersveiligheid. Het tijdig wisselen van banden maakt hiervan zeker onderdeel uit.
Daarbij kun je dus ook bij ons terecht voor het meten van de profieldiepte. Dit is vaak de eerste stap richting het wisselen van de banden. Wanneer blijkt dat de profieldiepte lager dan gewenst is, adviseren we je direct over de plaatsing van nieuwe banden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om per seizoen winterbanden om te wisselen met zomerbanden. Dit doen we vooral veel voor mensen die op wintersport gaan met de auto. In sneeuwgebieden is het namelijk zeer aan te raden om met winterbanden op pad te gaan.
Voor meer informatie over autobanden wisselen of het inplannen van een afspraak mag je uiteraard direct contact met ons opnemen bij Automeister!