Wintercheck auto 

In de winter hebben we zeker in Nederland vaak te maken met barre weersomstandigheden. Het is dan ook erg belangrijk om voor een jaarlijkse wintercheck van de auto te kiezen. Veel auto-eigenaren vinden het fijn om op allerlei weersituaties voorbereid te zijn. Denk aan regen en sneeuw, maar ook aan gladheid. Allemaal zaken die in de winter een extra grote rol spelen.

Wat is een wintercheck auto?

Bij een wintercheck van de auto wordt er gecontroleerd of de belangrijkste onderdelen van de auto nog helemaal tiptop in orde zijn. Vanzelfsprekend zijn er in de winter een aantal zaken die belangrijker zijn dan in een ander seizoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De remmen
  • Bandenspanning
  • Bandenprofiel
  • Verlichting
  • Accu

Met een wintercheck van de auto weet je dus zeker dat in ieder geval de bovenstaande onderdelen in een goede staat verkeren. Daarbij gaat het natuurlijk slechts om een greep van de zaken die bij een zomercheck op het controlelijstje staan. Hier komen nog een aantal zaken aan te pas.

Voordelen wintercheck auto

Een wintercheck van de auto laten uitvoeren heeft vanzelfsprekend een aantal specifieke voordelen. Het is namelijk niet zomaar dat hier veel vraag naar is. Auto-eigenaren vinden over het algemeen dat de volgende voordelen het meest prominent aanwezig zijn:

  • Optimale veiligheid: In de meeste gevallen staat een optimale veiligheid stipt op één als belangrijkste voordeel. Logisch ook, wanneer je denkt aan de gevaarlijke omstandigheden die zich in de winter nog weleens voor willen doen. Een glad wegdek vereist bijvoorbeeld uiterste voorzichtigheid. Het is dan wel zo fijn wanneer je een auto hebt waarvan de materialen piekfijn in orde zijn. Je ervaart zo dankzij de wintercheck een echt veilig gevoel.
  • Minder kans op schadekosten: Daarnaast speelt ook nog een ander voordeel een hele belangrijke rol; het voorkomen van schadekosten. In de winter zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje. Een verkeerd bandenprofiel kan bijvoorbeeld al snel leiden tot een schuiver. Wanneer je dan tegen een andere auto aanzit, heb je veel schade. Deze schade kan voorkomen worden door het uitvoeren van een wintercheck. Met een kleine investering bespaar je jezelf daarmee een hoge kostenpost.
  • Auto klaar voor wintervakantie: Ga je vaak op wintervakantie? Dan is ook dit een geldige reden voor een wintercheck van de auto. Sneeuw vereist namelijk naast speciale winterbanden ook een optimale staat van de auto. Alle beetjes helpen bij een glibberig wegdek.

Behoefte aan een wintercheck van de auto? Plan dan nu een afspraak in bij Automeister!