Trekhaken nodig voor uw auto?

Veel auto’s zijn voorzien van een auto trekhaak. Echter geldt dit niet voor alle auto’s. Het komt dan ook geregeld voor dat men op zoek is naar trekhaken. Dit onderdeel van een auto heeft een hoop verschillende doeleinden. Te denken valt dan aan:
  • Vakantie: Een groot aantal mensen gaat op vakantie met een caravan of een vouwwagen. Daarvoor heb je dan wel een goede auto trekhaak nodig om deze aan te vervoeren. Een trekhaak van een hoog niveau is nodig om dit op een veilige en effectieve wijze voor elkaar te krijgen. Je gaat dan zonder problemen op vakantie.
  • Uitstapje met de fiets: Daarnaast komt een trekhaak ook goed van pas wanneer je van plan bent om fietsen te vervoeren. Bijvoorbeeld richting een natuurgebied of een specifieke fietsroute. Voor het makkelijk vervoeren van fietsen komen trekhaken zeer goed van pas. Hetzelfde geldt natuurlijk voor wanneer je fietsen mee wilt nemen terwijl je op vakantie gaat.
  • Aanhanger: Als laatste gebruiken sommige mensen een trekhaak om een aanhanger achter de wagen te plaatsen. Ook dit kan handig zijn om bepaalde voorwerpen te vervoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan een verhuizing. Het geeft een hoop extra ruimte.
Trekhaken zijn dus ideaal voor het vervoeren van extra grote voorwerpen. Van een caravan tot aan een aantal fietsen. Echter moet een trekhaak dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Want er komt wel wat bij kijken om zulke zware voorwerpen te vervoeren.

Aan welke eisen voldoen goede auto trekhaken?

De ene trekhaak is de andere niet. Er is zeker wel wat verschil in kwaliteit aanwezig. En dus is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Je wilt niet met een trekhaak opgezadeld zitten die niet precies in staat is om te doen wat je nodig hebt. Een trekhaak voldoet daarom aan een paar eisen. Het gaat dan welteverstaan om de volgende:
  • Gemaakt van sterk materiaal: Trekhaken worden over het algemeen gemaakt van metaal. Hierdoor is het oersterk en in staat om veel trekkracht uit te oefenen op voorwerpen of voertuigen die je eraan vast maakt. Dit is ook wel nodig, aangezien het vaak om een zeer hoge belasting gaat. Het is daarom zeer belangrijk om hierover te informeren op het moment van aankoop. Je auto trekhaak moet er namelijk wel op gebouwd zijn om bijvoorbeeld een hele caravan aan te kunnen.
  • Flexibele verbinding: Daarnaast staat een trekhaak centraal in het vaststellen van een flexibele verbinding. Je maakt een voorwerp of voertuig namelijk over het algemeen niet permanent vast aan je auto of busje. Het gaat in de meeste gevallen om een tijdelijke verbinding. Je wilt iets van een locatie naar een andere locatie krijgen. Daarna moet alles weer makkelijk losgekoppeld worden. Bij een goede trekhaak is dit mogelijk.
  • Juiste plaatsing bij garage: Een derde en laatste onderdeel wat essentieel is bij een goede auto trekhaak, is dat deze op de juiste manier wordt vastgemaakt bij de garage. Aangezien er veel kracht op een trekhaak wordt gezet, moet deze wel aan de juiste manier aan een auto of busje verbonden worden. Wanneer dit namelijk niet op de juiste manier gebeurt, is er een kans dat de trekhaak losschiet. Zeker wanneer er dan een caravan of aanhangwagen aanzit, wil je dit te allen tijden voorkomen.
 

Zijn trekhaken gestandaardiseerd qua vorm?

Dit is een vraag die we bij Automeister als garage vaak krijgen. Want het is nogal belangrijk om te weten welke trekhaken bij welke aanhangwagens, caravans of aankoppelingsmethoden van fietsen passen. Gelukkig is er één duidelijk antwoord op deze vraag; ja. Voor personenauto’s is de wijze van aankoppeling op trekhaken gestandaardiseerd. Dat houdt dus in dat iedere willekeurige aanhangwagen eenvoudig aan de trekhaak vast te maken is. Dit geldt echter niet wanneer je kijkt naar de trekhaak en de auto zelf. Want niet iedere auto trekhaak is ook daadwerkelijk te monteren aan iedere auto. Hier zitten verschillen in.

Auto trekhaak monteren bij Automeister

Bij Automeister zijn we als garage zeer ervaren in het monteren van trekhaken. We hebben intussen een groot aantal van onze klanten verder geholpen aan de juiste montage hiervan. We denken dan ook zeker dat er veel voordelen te halen zijn door te kiezen voor een trekhaak bij Automeister. Daarbij zijn namelijk de volgende voordelen van toepassing:
  • Hulp op maat: Bij Automeister gaan we altijd voor hulp op maat. Dat wil zeggen dat we er specifiek voor open staan om aan jouw individuele wensen te voldoen. We zijn dan ook erg benieuwd naar waar je precies een trekhaak voor nodig hebt. Aan de hand daarvan adviseren wij een type trekhaak en monteren we deze ook gelijk voor je. Zo maak je binnen de kortste keren al gebruik van de vele mogelijkheden van een trekhaak.
  • Jarenlange ervaring: Verder hebben we intussen al een jarenlange ervaring opgebouwd in het plaatsen van trekhaken. Hierdoor is er geen betere specialist te bedenken dan Automeister om voor te kiezen. Het liefst heb je natuurlijk een trekhaak die optimaal gemonteerd is en waar je nog jarenlang plezier aan beleeft. Dat is precies de insteek die we hebben op het moment dat we je verder helpen.
  • Optimale prijs-kwaliteitverhouding: Als laatste staan we altijd graag even stil bij de prijs-kwaliteitverhouding. Want dat is iets wat in zekere mate de allerhoogste prioriteit heeft. Iedereen heeft namelijk het liefst een zo hoog mogelijke kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Dit is niet meer dan logisch. En ook dat is precies waar we bij Automeister naar streven. In het ideale scenario ben je zo min mogelijk geld kwijt, terwijl je met een auto trekhaak van hoge kwaliteit naar huis gaat.
Heb je momenteel dus een trekhaak nodig? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort op vakantie wilt met een caravan of omdat je graag ergens in een natuurgebied gaat fietsen? Dan is dit het moment om contact op te nemen met Automeister. We gaan graag zo snel mogelijk voor je aan de slag met het monteren van een van onze trekhaken. Voor je het weet, zit je dan in je auto en volgen je fietsen of vakantiespullen dankzij de trekhaak.