WEES OP TIJD

Reparatie en Onderhoud

Reparatie en onderhoud zijn in de basis onlosmakelijk verbonden met een auto. Iedereen die in het bezit is van een voertuig moet er namelijk aan geloven. Het komt zelden voor dat iemand over de gehele gebruiksduur van een auto met geen enkele reparatie te maken heeft. Zelfs als er wel elk jaar onderhoud wordt gepleegd. Er zijn simpelweg een hoop verschillende factoren die hier invloed op hebben.

 

Wat houdt auto reparatie en onderhoud precies in?

Als we spreken over auto reparatie en onderhoud, dan hebben we het eigenlijk over een groot aantal verschillende facetten. Onder reparatie vallen bijvoorbeeld alle reparatiewerkzaamheden die je je maar kunt bedenken. Van grote vormen van schade door bijvoorbeeld een ongeluk tot aan lichte schade na een botsing tegen een paaltje of een kras op de deur. Het valt allemaal onder reparatie. En dus helpen we je bij Automeister ook met alle vormen van reparatie graag verder.
Aan de andere kant staat ook auto onderhoud centraal bij het goed zorgen voor een dergelijk voertuig. Onderhoud voorkomt namelijk in veel gevallen dat je überhaupt reparaties hoeft te doen. Want met tijdig en toereikend onderhoud blijft je auto jaar na jaar in een optimale staat.

 

Waarom zijn auto reparatie en onderhoud belangrijk?

Het wordt hierboven al een beetje aangegeven, maar reparatie en onderhoud spelen een belangrijke rol in het eigenaarschap van een auto. Ze zorgen er namelijk op meerdere gebieden voor dat je profijt ervaart. Te denken valt dan aan:

  • Kwaliteit van de auto: De kwaliteit van de auto gaat er een stuk op vooruit wanneer je op gepaste momenten kiest voor reparaties en onderhoud. Dit klinkt misschien erg logisch, maar lang niet iedereen houdt zich eraan. Je moet bijvoorbeeld niet te lang wachten met onderhoud. De kans neemt dan te veel toe dat er bepaalde vormen van interne schade in de auto ontstaan. Je bent op den duur dan alleen nog maar verder van huis. De kwaliteit van de auto is optimaal wanneer reparatiewerkzaamheden direct worden uitgevoerd, terwijl onderhoud op de geadviseerde momenten plaatsvindt.
  • Levensduur: Zo hebben beiden punten bijvoorbeeld ook een invloed op de levensduur van een auto. Een auto met schade rijdt een stuk onveiliger dan een goed geoliede machine. Dit betekent ook dat de kans op ongelukken toeneemt. Hetzelfde geldt voor gebrekkig onderhoud. Ook dat gaat leiden tot meer vormen van grote schade. Hierdoor gaat de auto uiteindelijk een stuk minder lang mee. Voor je het weet, wordt de deze ‘total loss’ verklaart.
  • Budgetvriendelijk: Daarnaast helpen we bij Automeister onze klanten ook om budgetvriendelijk te blijven denken. In eerste instantie is de ingeving namelijk altijd om zo min mogelijk onderhoud aan de auto uit te laten voeren. Puur omdat hier kosten bij komen kijken. Een kleine of grote beurt wordt namelijk niet gratis uitgevoerd. Echter moet je hierbij bedenken dat het overslaan van onderhoud op lange termijn juist leidt tot grotere gebreken. De schade is dan zodanig hoog, dat je nog meer kwijt bent dan het onderhoud in eerste instantie zou hebben gekocht. En dat is precies wat we voor onze klanten proberen te voorkomen.
  • Uitstraling: Daarnaast vinden veel mensen het ook erg belangrijk dat een auto een goede uitstraling heeft. De uitstraling van de auto zegt namelijk ook vaak iets over de eigenaar. Wanneer de auto allerlei gebreken vertoont en vol zit met krassen, is dit niet de indruk die je op andere mensen wilt achterlaten. Hierin spelen reparatie en onderhoud een kernrol.

Kosten auto onderhoud en reparatie bij Automeister

Uiteindelijk zijn de meeste auto-eigenaren vooral benieuwd naar de kosten die bij reparatie en onderhoud komen kijken. Er zijn namelijk zoveel keuzemogelijkheden qua garages, dat ze het liefst de beste goedkope optie kiezen. En dat is nu net iets waar we je bij Automeister in kunnen voorzien.
Bij Automeister staat een optimale prijs-kwaliteitverhouding namelijk centraal. Dat wil dus zeggen dat we reparaties en auto onderhoud op een zo goed mogelijke manier uitvoeren, terwijl we tegelijkertijd de kosten te allen tijden zo laag mogelijk houden. Door altijd eerlijk tegenover je te zijn, is het onze mening dat we iedereen met 100% tevredenheid verder helpen.
Heb je bijvoorbeeld een ongeluk gehad waardoor er een deuk in de auto zit? Of is er iets intern kapot waardoor deze niet helemaal lekker meer rijdt? Dan kijken wij er graag naar voor je. We zoeken uit wat er precies mis is en wat er vervolgens moet gebeuren. Aan de hand daarvan zijn we in staat om een kostenplaatje voor je te schetsen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om dit vooraf of op het blote oog te doen.
Een mooi voorbeeld daarvan is een kleine of grote beurt. Bij deze vormen van onderhoud kan er namelijk van alles naar boven komen. Zo is het zelfs mogelijk dat er iets defect is waarvan je het nog niet eens doorhad. Een lekkende airco kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er te weinig koudemiddel in de airco overblijft. Onbehandeld zorgt dit er op termijn voor dat de kans op een defect van de airco als geheel sterk toeneemt. Wanneer we hier op tijd bij zijn, voorkomen we deze nare situatie. Tegelijkertijd bespaart dat je een hoop geld.
Het komt er dus eigenlijk op neer dat we je te allen tijden verder willen helpen. Op het moment dat we precies weten wat er gedaan moet worden aan de auto, stellen we je hiervan op de hoogte. Een volledige transparantie in combinatie met de juiste kennis in dit vakgebied zorgen ervoor dat menig klant met een tevreden gevoel weer naar huis keert. Een 100% werkende auto is namelijk een essentieel onderdeel van het leven. Het is dan wel de bedoeling dat je hier ook jaar na jaar op kunt blijven bouwen.
Voor meer informatie over reparatie en onderhoud bij Automeister mag je uiteraard contact met ons opnemen. We helpen je graag zo snel mogelijk verder bij het verzekeren van de veiligheid in en rond de auto.